Дейнеко Дарья Дмитриевна: другие произведения.

Впечатления: Львiв

[Современная][Классика][Фантастика][Остросюжетная][Самиздат][Музыка][Заграница]|Туризм|[ArtOfWar]
Активный туризм: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Помощь]
  • Комментарии: 1, последний от 12/02/2010.
  • © Copyright Дейнеко Дарья Дмитриевна (crazyhetfield@rambler.ru)
  • Обновлено: 17/02/2009. 4k. Статистика.
  • Впечатления. Пеший: ,Украина , Ноги
  • Дата похода 11/12/2004 {2 дн}
  • Маршрут: Киев-львов
  • Оценка: 4.08*5  Ваша оценка:


    Прогулянка Львовом.

    Прогулянки туриста-романтика

       Розкутавшись пVсля тривалоW зими з першим подихом весни, ми довго не вагаючись, попрямували до Львова. На нашу думку доволV чудове мVсто, щоб V помандрувати, V щось дVзнатися, V просто кудись з'Wздити. МVсто ЛьвVв загадкове, неповторне, тому цVкаво буде тим, хто вже був там, а тим, хто нV, звVсно, ще цVкавVше. Отже всVм нам було ще цVкавVше, оскVльки нVхто з нас не був там досV.
       Я, мVй хлопець, чотири одногрупницV, один майже одногрупник - V кожен з нас хоче вVд Львова чогось свого. нша справа, що отримаTмо?
       НарештV дочекавшись вечора п'ятницV, ми сповненV нетерплячки та перспективи з користю вVдVрватися вVд буденного життя, сVли у потяг. Не зважаючи на те, що Wхали ми у самому кVнцV вагона, всV люди у ньому знали, куди ми V чого Wдемо. Ми довго нагадували про себе протягом ночV. Ну а як Vнакше у 18 рокVв?
       Зранку старовинне мVсто ЛьвVв зустрVло нас 3-градусовим морозом. Вдихаючи ранкове морозне повVтря, ми вVдчували смак пригод.
       0x08 graphic
    Але пригоди швидко закVнчилися. Опинившись у центрV чужого мVста у суботу, о 8-Vй ранку у чарVвних ранкових променях V в жахливому холодV. Щоправда молоде сонце казково освVтлювало старовиннV будVвлV, пVдкреслювало деталV пам'ятникVв, безлюдних вулиць, та порожнVх кав'ярень, що обVцяли вVдчинитися о годинV десятVй. Нажаль.
       Ранкова прогулянка церквами, хоч V зVгрVла душу естетичним оздобленням, все ж не змогла зVгрVти тVло.  тодV ми знайшли музей. ВVдкрившись з самого ранку, вVн запрошував нас зVгрVтися у своWх численних залах. Але чотири (чи скVльки Wх було) зали з Vконами, величезна зала з гравюрами, зала з писанками та зала з живописом - ми все це обVйшли ще поки екскурсовод стояв коло п'ятоW Vкони. За вVкном тим часом виростав невеличкий ринок народного мистецтва. Щось на зразок АндрVWвського узвозу. ХVба що картини зображають на своWх полотнах VсторVю Львова, а навколо трохи бVльше украWнськоW мови.
       Чудова нагода придбати сувенVри, та приTднатися до народноW творчостV й майстерностV. Але мене бVльше захопила Vдея блукання звивистими провулками. Мандруючи кам'яною брукVвкою вузеньких вулиць, я помVтила цVкаву деталь: практично на всVх номерних знаках будVвель були вVдсутнV назви вулиць - лише номера будинкVв. Назва вулицV була лише на першому та останньому номерV. ЦVкавим T той факт, що на вулицях з дерев ростуть однV трамваW, а також щойно прищепленV маршрутки, що дивують рясним врожаTм. ЛьвVвськV трамваW вVдрVзняються вVд киWвських тим, що колVW вужчV, а в серединV всV чемно сплачують за проWзд. До речV, трамвайна екскурсVя виявилася доволV цVкавою та продуктивною - у ЛьвовV чимало охочих розповVсти вам про VсторичнV мVсця, будVвлV тощо. Отже всього за 50 копVйок в один бVк можна отримати добру екскурсVю з сучасним поглядом на VсторVю. дине зауваження: розмовляти бажано лише украWнською, або при наймV "по-укрАWнськи", але тодV вже краще просто посмVхатися.
       0x08 graphic
    Отак заплутавшись серед павутиння трамвайних колVй (що правда зустрVчаються навVть тролейбуси), ми доблукали до середини дня. НасиченV враженнями типу так ось ти яка площа-ринок чи собор святого Юри, V навVть зустрVвши будинок, де Тартак знVмав свVй клVп, ми повернулись на площу перед оперним театром. дея обVду в МакдональдсV приваблювало не сильно, а от щодо того, щоб попити пива на лавицях мVста, яких у ЛьвовV вистачаT навVть суботнього дня, здавалась бVльш, нVж романтичною.
       Як-то кажуть: Львову - "ЛьвVвське". Подорож замками вропи ми, нажаль, не виграли, навVть не вVдвVдали Високий замок, який виявився для нас занадто високим наприкVнцV дня, але я знайшла непогану гору, що нагадала менV за своWм настроTм Замкову гору у КиTвV. На тVй горV розташувалась невеличка фортеця, з слVдами обстрVлу давнVх часVв та варварством сьогодення - численними пляшками, недопалками тощо. ВечорVло.
       0x08 graphic
    СтомленV та задоволенV ми повертались на ЛьвVвський вокзал, який чи-то через втому, чи-то через погану освVтленVсть здавався вже менш привабливим, нVж зранку. Прощання з мVстом, дорога додому, а в пам'ятV спогади пригод V в фотоапаратV плVвка з Wх доказами.
      
  • Комментарии: 1, последний от 12/02/2010.
  • © Copyright Дейнеко Дарья Дмитриевна (crazyhetfield@rambler.ru)
  • Обновлено: 17/02/2009. 4k. Статистика.
  • Пеший:
  • Оценка: 4.08*5  Ваша оценка:

    Техподдержка: Петриенко Павел.
    Активный туризм
    ОТЧЕТЫ

    Это наша кнопка