Рибаков Олександр Володимирович: другие произведения.

Отчет: Сплав по Днестру на катамаране

[Современная][Классика][Фантастика][Остросюжетная][Самиздат][Музыка][Заграница]|Туризм|[ArtOfWar]
Активный туризм: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Помощь]
  • Оставить комментарий
  • © Copyright Рибаков Олександр Володимирович (kamyanets@mail.ru)
  • Обновлено: 10/04/2011. 10k. Статистика.
  • Отчет. Водный:Карпаты ,Украина , 150 км , 1 к/с , Ноги
  • Дата похода 23/07/2002 {7 дн}
  • Маршрут: Нижнев - р.Днестр - Залещики
  •  Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Сплав по Днестру на катамаранах и байдарках

  •   
      Туристичний клуб
       "КРИСТАЛ"
      
      
      
      ЗвЄт
      про водну спортивно-пЄзнавальну мандрЄвку
      
      Ѓ категорЄNo складностЄ
      рЄкою ДнЄстер
      здЄйснену з 2 по 9 квЄтня 2003 року
      
      
      Маршрутна книжка Љ2/2003
      КерЄвник групи: ПлЄшко АдрЄй
      м. ТернопЄль
      вул.гетьмана Мазепи 1/31
      тел. 53-11-06
      
      
      
      
      Маршрутно - квалЄфЄкацЄйна комЄсЄя розглянула звЄт Є вважаЊ, що похЄд може бути зараховано всЄм учасникам та керЄвнику ПлЄшку АндрЄю, як похЄд Ѓ категорЄNo складностЄ.
      ЗвЄт використовувати Є зберЄгати в ТернопЄльському облспорттурклубЄ, Живова, 30
      
      
      Походы в Карпаты, треккинг, отдых в Украине
      
      
      (дата) (пЄдпис голови МКК)
      
      
      
      АнотацЄя
      
      Район подорожЄ - рЄка ДнЄстер, середня течЄя. Основною метою подорожЄ Њ: спортивна ( пЄдвищення фЄзичноNo витривалостЄ та морально-психологЄчних якостей учасникЄв, пЄдготовка учасникЄв до мандрЄвок у перЄод мЄжсезоння за несприятливих погодних умов ), пЄзнавальна ( розвЄдка мЄсць стоянок, джерел на маршрутЄ, природних об"ЊктЄв ).
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      ЗмЄст
      АнотацЄя 3
      ЗмЄст 3
      Схема проходження маршруту 4
      ДодатковЄ вЄдомостЄ про подорож 5
      Склад учасникЄв 5
      ВЄдомостЄ про район подорожЄ 6
      ГрафЄк руху по маршруту 7
      ПЄдсумки, висновки, рекомендацЄNo 9
      
      
      
      Схема маршруту
      ДодатковЄ вЄдомостЄ про подорож
      
      Вид туризму - водний, на байдарках.
      
      Нитка маршруту: м. Галич - с. Довге, 25км - с.ВЄстря, 30 км - с.ВозилЄв, 34 км - с.Берем'яни, 36 км - с.Устечко, 21 км - м. ЗалЄщики, 9 км.
      
      ПротяжнЄсть активноNo частини маршруту - 155 км
      
      ТривалЄсть активноNo частини - 6 днЄв
      АварЄйнЄ варЄанти: у випадку травми або стихЄйного лиха група сходить у найближчий населений пункт Є звЄдти виNoжджаЊ автомобЄльним або залЄзничним транспортом.
      
      
      Склад учасникЄв
      водноNo мандрЄвки Ѓ к.с. рЄкою ДнЄстер
      м. Галич - с. Довге - с.ВЄстря - с.ВозилЄв - с.Берем'яни - с.Устечко - м. ЗалЄщики.
      1. ПлЄшко АндрЄй - керЄвник, 1984 р. народження, досвЄд спортивного сплаву на катамаранЄ рЄкою Ч.Черемош 2 к.с., Є на байдарцЄ рЄкою ДнЄстер 1 к.с.
      2. Забуга Петро - капЄтан, Єнтендант по харчах, 1984 р. народження, досвЄд сплаву на байдарцЄ рЄкою Золота Липа 1 к.с.
      3. Владимир Олег - капЄтан, 1979 р. народження, досвЄд сплаву на байдарцЄ рЄкою ДнЄстер 1 к.с..
      4. Бреян Роман - костровий, 1986 р. народження, досвЄд ПВД.
      5. Химович Володимир - кухар, 1984 р. народження, досвЄд ПВД.
      6. ДЄдик Ѓгор - лЄкар, 1984 р. народження, досвЄд ПВД.
      7. Голда Ростислав - синоптик, 1984 р. народження, досвЄд ПВД.
      8. Гаталяк СергЄй - лоцман, 1984 р. народження, досвЄд ПВД.
      9. Накрийко Павло - фотограф, 1984 р. народження, досвЄд ПВД.
      
      
      
      
      
      
      ВЄдомостЄ про район подорожЄ
      
      РЄка ДнЄстер - найбЄльша водна артерЄя ЗахЄдноNo УкраNoни. Довжина NoNo 1375 км, площа басейну 72 100 км2. ДнЄстер бере початок на пЄвнЄчних схилах ЛЄсистих Карпат, недалеко вЄд с. Розлуч, на висотЄ близько 900 м. РЄка тече просторами Прикарпаття, серед живописних скелястих берегЄв ПодЄлля, повз сади та виноградники Молдови Є впадаЊ у просторий ДнЄстровський лиман Чорного моря. Довжина лиману становить 40 км, а ширина 4-12 км.
      У давнЄ часи вЄдсутнЄсть Єнших шляхЄв сполучення робило ДнЄстер (тодЄ вЄн називався Тирас) Њдиним торговим шляхом для племен, що населяли його береги. У зв"язку з цим береги рЄки забудовувалися фортецями Є торговими мЄстами. РуNoни багатьох фортець збереглися до наших днЄв Є привертають увагу мандрЄвникЄв.
      На своЊму шляху ДнЄстер приймаЊ 386 приток, такЄ як: Стрий, СвЄча, Бистриця, Золота Липа, Стрипа, Серет, Збруч, Смотрич.
      Верхня течЄя рЄки вЄд с. СтрЄлки до м. Старий СамбЄр маЊ гЄрський характер: частЄ перекати, невеликЄ пороги, на поворотах - прижими. У м. Старий СамбЄр Њ порЄг ЃЃЃ категорЄNo складностЄ (для байдарок). ПЄсля цього починаЊться нецЄкава, рЄвнинна дЄлянка (у багатьох мЄсцях у цЄлях мелЄорацЄNo русло рЄки вирЄвняне в канали). ВЄд с. НижнЄв до гирла рЄки Збруч найбЄльш цЄкава дЄлянка ДнЄстра. Тут рЄка утворила ДнЄстровський каньйон, де швидкЄсть течЄNo становить 5-7 км/год, гарнЄ краЊвиди, багато печер, водоспадЄв. Нижче м.Хотин знаходяться два великих водосховища - НоводнЄстровське та Дубосарське, пЄсля останнього водосховища швидкЄсть течЄNo становить 1-2 км/год.
      НайсприятливЄший час для мандрЄвок по верхнЄй течЄNo ДнЄстра - квЄтень-травень, а в середнЄй Є нижнЄй течЄNo - квЄтень-жовтень. НайбЄльш зручне судно - туристична розбЄрна байдарка. Можна подорожувати на 6-ти - 10-тимЄсних катамаранах, обносЄв майже нема, проте треба добре попрацювати веслами.
      Проходження верхЄв"я, а також окремих дЄлянок середньоNo течЄNo, особливо у паводок, носить спортивний характер Є вимагаЊ вЄд туристЄв певноNo пЄдготовки: керувати судном у гЄрському потоцЄ, долати пороги Є перекати.
      У погану погоду Є в велику воду можна пробити байдарку, перевернутись, тому бажано сплавлятись у рятувальних жилетах. Особливо обережним потрЄбно бути на водосховищах, на вхЄд-порозЄ у протоку Турунчук, а також на ДнЄстровському лиманЄ. Лиман маЊ невелику глибину: 3-5 м, за рахунок чого утворюються великЄ хвилЄ, якЄ навЄть перевертали човни на двигунах.
      МандрЄвки у середнЄй Є нижнЄй течЄях ДнЄстра в основному доступнЄ для початкЄвцЄв Є сЄмейних мандрЄвок.
      Густа сЄтка шосейних Є залЄзничних дорЄг даЊ можливЄсть вибирати маршрут по бажанню групи, збЄльшувати Noх протяжнЄсть, а при необхЄдностЄ сходити з маршруту.
      
      
      
      
      
      
       Рафтинг на Днестре - чудесный вид активного отдыха
      
      
      ГРАФЃК РУХУ ПО МАРШРУТУ
      ДнЄ Дати ДЄлянки маршруту ПротяжнЄсть, км Ходовий час Характеристика шляху, примЄтки Метеоумови
      1 3.04 м.Галич - с.Довге 25 5 год 30 хв Острови, мЄлководдя, проходження з.д.мосту бЄля с.њзупЄль Сонце, безвЄтряно
      2 4.04 с.Довге - с.ВЄстря 30 6 год 10 хв МЄлководдя, початок ДнЄстровського каньйону. Хмарно
      3 5.04 с.ВЄстря - с.ВозилЄв 34 7 год Паромна переправа в с.Горигляди, течЄя слабшаЊ. Сонячно
      4 6.04 с.ВозилЄв - с.Берем"яни 36 6 год 50 хв
      МЄст с. Лука - с. Незвисько, бЄля гирла р. Стрипа мЄлина Хмарно, Єколи дощ
      6 7.04 с.Берем"яни - с.Устечко 21 4 год 45 хв РуNoни моста перед.Устечком, дЄючий мЄст в Устечку. ЕкскурсЄя на Джуринський водопад. Хмарно з проясненнями
      7 8.04 с.Устечко - м.ЗалЄщики 9 2 год 15 хв Високий мЄст у с.Устечко. 2 км нижче моста прохЄд злЄва, обережно. ЕкскурсЄя на водоспади навпроти с.ПередЄвання Сонячно
      
      
      
      
      Рафтинг в Карпатах на реке Черемош
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      ФотографЄNo з мандрЄвки
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      ПЄдсумки, висновки, рекомендацЄNo.
      
      ПЄдготовка до походу проводилася планомЄрно: ЄндивЄдуальною фЄзичною пЄдготовкою кожен займався особисто; загальне спорядження готував керЄвник групи ПлЄшко АндрЄй Є вЄдповЄдальний за спорядження - Владимир Олег.
      ПохЄд був запланований як спортивний, проводився у перЄод мЄжсезоння. Через рЄзкЄ змЄни погоди необхЄдне уважне ставлення до пЄдбору одягу. Важливим Њ наявнЄсть прогумованих рукавиць, прогумованого взуття (вище колЄна), капюшона.
      Група виконала поставленЄ завдання: пройдено рЄку ДнЄстер вЄд м.Галич до м.ЗалЄщики; розвЄдано мЄсця стоянок, джерела, цЄкавЄ природнЄ об"Њкти; перевЄрено психологЄчно-фЄзичну пЄдготовку учасникЄв.
      У мандрЄвцЄ використано традицЄйний набЄр продуктЄв: харчування триразове (снЄданок-каша, 2-3 обЄди-перекуси, вечеря-суп).
      НаселенЄ пункти на рЄцЄ зустрЄчаються досить часто - можна пЄдкупити продукти у населення Є у магазинах, одержати рЄзноманЄтну ЄнформацЄю.
      ПЄд'Noзд Є вЄд'Noзд до рЄки Њ зручним Є може бути здЄйснений у багатьох мЄсцях.
      РЄка ДнЄстер на цЄй дЄлянцЄ - класична байдарочна рЄка Ѓ к.с.
      ПЄд час мандрЄвки необхЄдна уважнЄсть Є дисциплЄнованЄсть зЄ сторони членЄв групи та акуратнЄсть Є обережнЄсть зЄ сторони керЄвника, тодЄ рЄка подаруЊ вам незабутнЄ враження.
      
  • Оставить комментарий
  • © Copyright Рибаков Олександр Володимирович (kamyanets@mail.ru)
  • Обновлено: 10/04/2011. 10k. Статистика.
  • Водный:Карпаты
  •  Ваша оценка:

    Техподдержка: Петриенко Павел.
    Активный туризм
    ОТЧЕТЫ

    Это наша кнопка